ΚΟΣΜΟΣ

Ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι επικοινωνούσε με κρατούμενο

Ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι επικοινωνούσε με κρατούμενο
Ο Σαλά Αμπντεσλάμ Γαλλική αστυνομία

Είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος στην Ευρώπη. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων στο Παρίσι, καταζητείται από τις αρχές από τις 13 Νοεμβρίου.

Κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται αποκαλύπτονται περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις του πριν και μετά τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το βελγικό RTBF, ο Αμπντεσλάμ επικοινώνησε με έναν κρατούμενο στις φυλακές της Ναμούρ, στο Βέλγιο. Πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Μόλενμπεκ για παραβάσεις του κοινού ποινικού κώδικα και δεν προκύπτει διασύνδεση με τζιχαντιστές.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ο κρατούμενος είχε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Αμπντεσλάμ είχε αγοράσει μια κάρτα sim στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, όπου βρέθηκε και το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει, και η αστυνομία μέσω της κάρτας κατάφερε να εντοπίσει το ιστορικό των κλήσεων που είχε κάνει. Πέρα από τα τηλεφωνήματα που έκανε ο Αμπντεσλάμ, η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Σαλά είχε επισκεφθεί τον κρατούμενο τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστός ο λόγος των επαφών.

Όλο και περισσότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο Σαλά είχε βοήθεια από το Βέλγιο. Μια μέρα μετά τις επιθέσεις, είχε επικοινωνήσει με δύο φίλους τους, την Χαμζά και τον Μοχάμεντ Αμρί Άτου, για να τον παραλάβουν με αυτοκίνητο από το Παρίσι. Τα πρόσωπα αυτά κρατούνται αυτή την στιγμή.

Την περασμένη Παρασκευή, η αστυνομία εξέδωσε άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για δύο άνδρες που πήγαν στην Ουγγαρία μαζί με τον Αμπντεσλάμ, με ψεύτικες ταυτότητες. Ένας από αυτούς έχει καταγραφεί από εσωτερικό κύκλωμα τράπεζας να κάνει μια κατάθεση στο Βέλγιο σε λογαριασμό της ξαδέλφης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ