ΚΟΣΜΟΣ

Κόντε: Ο νέος προϋπολογισμός της Ιταλίας θα περιέχει μεταρρυθμίσεις

Κόντε: Ο νέος προϋπολογισμός της Ιταλίας θα περιέχει μεταρρυθμίσεις
REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συνάντησε Ιταλούς δημοσιογράφους, πριν από τις καθιερωμένες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και αναφερόμενος στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα αρχίσει να συζητείται τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «θα είναι σοβαρός, θαρραλέος και θα περιέχει μεταρρυθμίσεις».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «η κυβέρνησή του είναι πεπεισμένη πως η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να βασιστεί στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για τους στρατηγικούς τομείς της παιδείας, της έρευνας και της δημόσιας υγείας και ότι θα εγκριθεί ένας νέος κανονισμός για τις δημόσιες εργολαβίες.

«Μια σημαντική ψηφίδα του προϋπολογισμού θα είναι η φορολογική μεταρρύθμιση και το λεγόμενο "εισόδημα του πολίτη" για τους ανέργους», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θα παρουσιαστεί κρατώντας ψηλά το κεφάλι», δηλαδή «με ένα πρόγραμμα σοβαρό, θαρραλέο, το οποίο να προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας». «Θα είμαστε σκληροί, σοβαροί, ακριβείς, αλλά όχι παράλογοι και απερίσκεπτοι», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ