Ντάκος ο διεθνής: «Ιδανικό καλοκαιρινό σνακ», σύμφωνα με την Der Standard
«Λαντουριστό» για τους Λασιθιώτες, «κουκουβάγια» για τους Χανιώτες ή, για τους πολλούς, «ντάκος»: Όπως και να τον πει κανείς, αποδεικνύεται πολύ πιο δημοφιλής απ’ό,τι ίσως πιστεύουμε, με την αξία του να αναγνωρίζεται πέρα από τα όρια όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας.
Κάπως έτσι, λοιπόν, η στήλη γαστρονομίας της αυστριακής εφημερίδας Der Standard προτείνει τον ντάκο ως το ιδανικό, λαχταριστό σνακ για τις ζεστές μέρες του θέρους.
Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.
«Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, το οποίο ακολουθεί τα βήματα προετοιμασίας της κλασικής συνταγής.
Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.
Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.
SPONSORED
Προφυλακιστέος ο 86χρονος για τη δολοφονία του αδελφού του στα Τρίκαλα
20:32
ΚΚΕ: Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στο εξόφθαλμο παζάρι «νέων» και παλιών συστηματικών κομμάτων
20:23
Ο Πλατινί υπέβαλε μήνυση και καταγγελία κατά του Ινφαντίνο λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ
20:13
Νεκρός 50χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο στη Σαντορίνη - Τραυματίστηκε σοβαρά 24χρονη
20:10