Ντάκος ο διεθνής: «Ιδανικό καλοκαιρινό σνακ», σύμφωνα με την Der Standard
«Λαντουριστό» για τους Λασιθιώτες, «κουκουβάγια» για τους Χανιώτες ή, για τους πολλούς, «ντάκος»: Όπως και να τον πει κανείς, αποδεικνύεται πολύ πιο δημοφιλής απ’ό,τι ίσως πιστεύουμε, με την αξία του να αναγνωρίζεται πέρα από τα όρια όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας.
Κάπως έτσι, λοιπόν, η στήλη γαστρονομίας της αυστριακής εφημερίδας Der Standard προτείνει τον ντάκο ως το ιδανικό, λαχταριστό σνακ για τις ζεστές μέρες του θέρους.
Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.
«Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, το οποίο ακολουθεί τα βήματα προετοιμασίας της κλασικής συνταγής.
Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.
Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.
ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας
19:44
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις σε ξένα εδάφη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων μας (vid)
19:40
Συνάντηση Καλίν με στελέχη της Χαμάς για τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
19:28
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καισαριάνη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
19:14