Συναγερμός στην Κίνα λόγω του τυφώνα Γιαγκί
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Κίνας λόγω του τυφώνα Γιαγκί ο οποίος πλήττει τις ανατολικές παράκτιες περιοχές της χώρας από το βράδυ της Κυριακής. Περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.
Ο τυφώνας έφθασε στο έδαφος στην επαρχία Τζετζιάνγκ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με ανέμους 102 χιλιομέτρων την ώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο το κέντρο αντιμετώπισης πλημμυρών της επαρχίας.
Συνολικά 204.949 κάτοικοι δέκα πόλεων απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ενώ σχεδόν 21.000 αλιευτικά κλήθηκαν να επιστρέψουν στα λιμάνια επειγόντως, κατά την ίδια πηγή.
Το φαινόμενο, που θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις, σταδιακά θα εξασθενίσει καθώς θα κινηθεί προς βορειοδυτική κατεύθυνση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το καλοκαίρι είναι εποχή τυφώνων στην Κίνα, αλλά οι ανθρώπινες απώλειες είναι ελάχιστες τα τελευταία χρόνια, λόγω της κατάρτισης σχεδιασμών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων από την κυβέρνηση και την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο.
Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram, Πάβελ Ντούροφ - Τι ερευνούν οι ρωσικές αρχές
08:49
Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν για την τέταρτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας
08:39
Νεκρός ηλικιωμένος στον Κηφισό: Έπεσε στο κενό από πεζογέφυρα και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό (vid)
08:33
Αίγιο: Στον ανακριτή ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους - Εκτός κινδύνου οι τραυματίες
08:33