Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ επισκέφτηκε τον πάστορα Άντριου Μπράνσον
Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα η κράτηση και η δίκη του οποίου με κατηγορίες για τρομοκρατία προκάλεσαν κρίση μεταξύ των δύο χωρών, και επανέλαβε έκκληση στην Τουρκία για επίλυση της υπόθεσής του.
Ο Τζέφρι Χόβενιερ, που μιλούσε έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄ οίκον, είπε πως η Ουάσιγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ», να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια.
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο πάστορας προχώρησε σε νέα προσφυγή σε τουρκικό δικαστήριο.
Στο έγγραφο της προσφυγής, το οποίο είδε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφέρεται πως το δικαστήριο πρέπει να σταματήσει οποιεσδήποτε μη νόμιμες πολιτικές παρεμβάσεις και να άρει τις προβλέψεις δικαστικού ελέγχου που έχουν επιβληθεί στον Μπράνσον.
Ανδρουλάκης στην ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ: «Η ύβρις της αλαζονικής διακυβέρνησης της ΝΔ θα τιμωρηθεί στις εκλογές»
15:53
Ο Σεμπάστιαν Σάουε έγραψε ιστορία: Έτρεξε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σε λιγότερο από δύο ώρες
15:42
Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης: Ο δράστης των πυροβολισμών φαίνεται να στόχευε τον Τραμπ
15:31
Εικόνες από τις ζημιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μετά την επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές
15:23