Αποφυλακίζεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία
Την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, αποφάσισε δικαστήριο της χώρας, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος ερευνητής της Αμνηστίας.
Η κράτηση του Κιλίτς ήταν μία από τις πολλές υποθέσεις που έχουν προκαλέσει ανησυχία για τις επιδόσεις της Άγκυρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Κιλίτς βρισκόταν στη φυλακή για περισσότερο από έναν χρόνο με την κατηγορία της υποστήριξης προς τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως ο Κιλίτς δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.
PHOTO 1 / 6
Photo 1/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 2/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 3/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 4/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 5/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Photo 6/6
Πηγή: ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
SPONSORED
ΕΛΛΑΔΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος
14:33
ΕΛΛΑΔΑ
Ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο Ευζώνων λόγω βιομετρικών ελέγχων - Πάνω από δύο ώρες οι καθυστερήσεις
14:24
CULTURE
Ο «ντετέκτιβ Μονκ» Τόνι Σαλούμπ επιστρέφει στη μικρή οθόνη
14:14
ΚΟΣΜΟΣ
Λάος: Στους πέντε οι διασωθέντες που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο - Αγνοούνται άλλοι δύο
14:03
ΚΟΣΜΟΣ