Άμστερνταμ: Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο Σίπχολ
Ένα πρόβλημα με τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των αφίξεων και των αναχωρήσεων, ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.
Η Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας (LVNL) ανέφερε σε μια σειρά από tweet πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιείται ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.
Το πρόβλημα ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:00 μ.μ. τοπική ώρα (2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όμως επετράπη η προσγείωση εισερχόμενων πτήσεων με τη χρήση ενός εφεδρικού συστήματος έπειτα από μικρή καθυστέρηση. Μέσα σε μία ώρα ξεκίνησαν και πάλι οι αναχωρήσεις αεροσκαφών βάσει νέου προγράμματος.
Η ιστοσελίδα του Σίπχολ δείχνει πως δεκάδες αφίξεις και αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν και οι Αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν τους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περαιτέρω ενημερώσεις.
Η LVNL ανέφερε αργότερα πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών έχει αποκατασταθεί και ότι διεξάγει έρευνα για τα αίτια του προβλήματος.
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44
Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός από σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα - Εκδίκηση για τον Λαριτζανί η ιρανική επίθεση με βόμβες διασποράς στο Τελ Αβίβ
08:43