Σε καλές εξελίξεις για το Κυπριακό ευελπιστεί ο Ακκιντζί
Την ευχή, μετά την επίδοση της έκθεσης της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, να προκύψουν καλές εξελίξεις στην Κύπρο, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί.
Σε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, με τους αρχηγούς των κομμάτων της λεγόμενης συγκυβέρνησης του ψευδοκράτους, ο κ. Ακκιντζί ανέφερε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίο όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα συναντηθούν στην Νέα Υόρκη.
Ο Ακκιντζί είπε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η κ. Λουτ θα έχει επισκεφθεί την Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες και ακολούθως θα επιδώσει την έκθεσή της στον Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωβα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην συνέχεια, πρόσθεσε, θα αξιολογηθούν τα βήματα που μπορούν να γίνουν στο Κυπριακό.
Ο κ. Ακκιντζί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί ένας λογικός δρόμος στο Κυπριακό, εάν επιδειχθεί βούληση και αποφασιστικότητα.
Πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Ακκιντζί θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
SPONSORED
Νέα ρύθμιση 72 δόσεων: Που καθορίζεται το ποσό ελάχιστης δόσης - Ποιοι μένουν εκτός
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές των παιδικών κατασκηνώσεων
03:00
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Δευτέρα 25/05 οι αιτήσεις εισαγωγής σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ
02:00
«Μποναμάς» 800 εκατ. ευρώ για οικογένειες και συνταξιούχους - Πώς θα μοιραστούν
01:00