Ο Ίμραν Χαν o νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν
Το κοινοβούλιο του Πακιστάν εξέλεξε σήμερα νέο πρωθυπουργό τον πρώην πρωταθλητή του κρίκετ, Ίμραν Χαν, ανοίγοντάς του τον δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο Χαν έλαβε 176 ψήφους κατά τη ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, η οποία αριθμεί 342 έδρες, δήλωσε ο Άσαντ Κάιζερ, πρόεδρος του κοινοβουλίου. Ο αντίπαλός του, o Σεχμπάζ Σαρίφ της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ (PMLN), εξασφάλισε 96 ψήφους.
Το κόμμα του Χαν, το Πακιστάν Τεχρίκ-ι-Ινσάφ (PTI), κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουλίου, αλλά θα χρειαστεί την υποστήριξη ανεξάρτητων και μικρότερων κομμάτων επειδή δεν διαθέτει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Γιώργος Μυλωνάκης: «Έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του»- Όσα είπε σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου
08:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «χιαστί» πλειοψηφία και το στοίχημα της συναίνεσης - Ξεκινούν οι εργασίες
08:35
ΕΛΛΑΔΑ
Γαύδος: Εντοπίστηκε λέμβος με μετανάστες από drone της Frontex - Σώοι και οι 29
08:25
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:15
CULTURE