Μάλτα: Διάσωση 61 ατόμων που επέβαιναν σε φουσκωτό
Η Μάλτα διέσωσε μια ομάδα 61 προσφύγων και μεταναστών, που επέβαινε σε ένα φουσκωτό, το οποίο είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πλέοντας στη Μεσόγειο, γνωστοποίησε το Σάββατο το πολεμικό ναυτικό της χώρας.
«Το φουσκωτό σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, καθώς η μηχανή δεν λειτουργούσε. Η βάρκα φαίνεται επίσης ότι είχε αρχίσει να χάνει αέρα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίτερα, προσθέτοντας ότι ένας από τους πρόσφυγες περισυνελέγη έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.
Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε ώρες αφότου ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του φουσκωτού, που έπλεε βόρεια στη Μεσόγειο.
«Αποκλειστικές εικόνες από μια λέμβο με 70 μετανάστες, μια βάρκα με πανίσχυρη μηχανή στη θαλάσσια περιοχή της Μάλτας. Άραγε θα παρέμβει κανείς ή θα τους στείλουν για μία ακόμη φορά προς την Ιταλία;» έγραφε ο Σαλβίνι.
Πόλεις χωρίς εμπόδια: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία
11:00
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
11:00
Σε πλήρη εξέλιξη η απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αττικής (pics)
10:56
Μετατοπίζεται ανατολικά ο Byron – Αφήνει πίσω σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές (pics - vids)
10:54