ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ ίσως δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή

Ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ ίσως δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή
REUTERS/Jeenah Moon/File Photo

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συζητά το ενδεχόμενο να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά αδικήματα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο πολλές πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Κόεν δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα, πρόσθεσε το κανάλι.

Ο Λέινι Ντέιβις, ένας από τους συνηγόρους του Κόεν, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η έρευνα σε βάρος του Κόεν διεξάγεται από το γραφείο του εισαγγελέα Τζέφρι Μπέρμαν στο Μανχάταν. Ένας εκπρόσωπός του δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες του δικτύου.

Η δήλωση ενοχής εκ μέρους του Κόεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει και τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με τις αρχές αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν κάτι τέτοιο θα αφορά και άλλες ομοσπονδιακές έρευνες.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν έγγραφα του Κόεν τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε από το γραφείο του Ρόμπερτ Μιούλερ, του ειδικού εισαγγελέα ο οποίος εξετάζει την πιθανή συνεργασία του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατ' επανάληψη διαψεύσει ότι υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη και χαρακτηρίζει «κυνήγι μαγισσών» την έρευνα του Μιούλερ. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ