ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μάικλ Κόεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη

Ο Μάικλ Κόεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και τραπεζική απάτη
REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείες της Νέας Υόρκης να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τους νομικούς κινδύνους για τον πρόεδρο, αφού εγείρεται η πιθανότητα να παράσχει ο Κόεν πληροφορίες στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή συνεργασία της με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ.

Ο Κόεν πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, στις 23.00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με μια δικαστηριακή πηγή.

Ο Κόεν υπήρξε πολύ στενός συνεργάτης του Τραμπ επί μία δεκαετία αφού ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του στον Οργανισμό Τραμπ και συνέχισε να του παρέχει νομικές συμβουλές και μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Κάποια στιγμή ο δικηγόρος είχε διαβεβαίωσει ήταν πρόθυμος να «φάει μια σφαίρα» για να προστατεύσει τον Τραμπ όμως η σχέση τους επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις έρευνες που πραγματοποίησε το FBI τον Απρίλιο στο γραφείο, το σπίτι και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έμενε ο Κόεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ