ΚΟΣΜΟΣ

«Έζησαν από θαύμα»: Έχασαν τη μητέρα τους σε τροχαίο κι επιβίωσαν για μέρες, μόνα στο αυτοκίνητο

«Έζησαν από θαύμα»: Έχασαν τη μητέρα τους σε τροχαίο κι επιβίωσαν για μέρες, μόνα στο αυτοκίνητο
CNNi/KATV

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο μικρά αγοράκια ηλικίας τριών και ενός έτους αφού είχαν μείνει μόνα τους, απροστάτευτα, – πιθανών για μέρες – μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά το οποίο σκοτώθηκε η μητέρα τους, στο Αρκάνσας των ΗΠΑ.

Τα δύο παιδιά βρέθηκαν τη Δευτέρα από την αστυνομία, έπειτα από κλήση που έλαβαν οι Αρχές, ότι ένα αγοράκι περιφέρεται μόνο του σε αγροτική περιοχή σε εθνική οδό, κοντά στο Κάμντεν του Αρκάνσας.

Το παιδί ήταν γεμάτο με κοψίματα και γρατσουνιές και φαινόταν πως ήταν χωρίς επιτήρηση για μέρες. «Φαινόταν βαριά τραυματισμένο», ανέφερε στο CNNi ο ντεντέκτιβ Νέιθαν Γκρίλεϊ.

Οι αστυνομικοί τού έκαναν μπάνιο, τού έδωσαν φαγητό, τού άλλαξαν ρούχα και συνέταξαν μια περιγραφή του. Ένα μέλος της οικογένειας τηλεφώνησε στο γραφείο του σερίφη και είπε στις Αρχές πως ο αδερφός του, ενός έτους πιθανόν να είναι κοντά στην περιοχή. Το ίδιο πρόσωπο δήλωσε πως τα ίχνη της μητέρας των παιδιών χάθηκαν από την Πέμπτη, οπότε είχε πάει για ψώνια.

Μετά από μεγάλη έρευνα στην περιοχή όπου βρέθηκε το αγοράκι, οι Αρχές εντόπισαν και τον ενός έτους αδερφό του μέσα στο αυτοκίνητο, δεμένο στη θέση του. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο. Κοντά στο σημείο βρέθηκε και το πτώμα της 25χρονης μητέρας.

180821142355 02 toddler surives car crash exlarge 169

CNNi/KATV

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές και πολλοί κεραυνοί είχαν πέσει στην περιοχή. Ο αστυνομικός χαρακτηρίζει «θαύμα» το γεγονός ότι τα δύο αγοράκια επιβίωσαν.

Έπειτα, αποκαλύφθηκε από τον παππού των παιδιών ότι η μητέρα τους που σκοτώθηκε ήταν τεσσάρων εβδομάδων έγκυος.

180821142325 01 toddler surives car crash exlarge 169

CNNi/KATV

Τα παιδιά ήταν καλά στην υγεία τους αλλά είχαν αφυδατωθεί αρκετά. Οι Αρχές τα παρέδωσαν σε συγγενείς τους.

Toddlers survive alone for days after car crash claims their mother's life, By Gisela Crespo and Keith Allen, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ