ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ σκέφτεται να απονείμει χάρη στον Πολ Μάναφορτ

Ο Τραμπ σκέφτεται να απονείμει χάρη στον Πολ Μάναφορτ
REUTERS/Leah Millis

Το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας τουΠολ Μάναφορτ, εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η οποία του πήρε συνέντευξη, ο Τραμπ, ανέφερε πως «θα εξέταζε» το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον Μάναφορτ, που καταδικάστηκε για τραπεζική και φορολογική απάτη.

«Νομίζω ότι αισθάνεται άσχημα για τον Μάναφορτ. Ήταν φίλοι», είπε η δημοσιογράφος Έινζλι Έρχαρτ στην τηλεοπτική εκπομπή «Χάνιτι» του Fox News το βράδυ της Τετάρτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει ήδη μεταδώσει ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης που πήρε η Έρχαρτ από τον Τραμπ, πριν τη μετάδοσή της ολόκληρης το πρωί της Πέμπτης. Στα αποσπάσματα δεν έχει συμπεριληφθεί κάποιο στιγμιότυπο στο οποίο ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας των ακινήτων να λέει ότι θα εξετάσει την απονομή χάριτος στον Μάναφορτ.

Ο λομπίστας καταδικάστηκε την Τρίτη για τραπεζική απάτη, φορολογική απάτη και διότι δεν αποκάλυψε στις Αρχές ότι διέθετε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την Τετάρτη, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μάναφορτ «γενναίο άνδρα» και πρόσθεσε «αισθάνομαι πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ