ΚΟΣΜΟΣ

Ονειρεμένη δουλειά: Πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες αναζητά... βιβλιοπώλη

Ονειρεμένη δουλειά: Πολυτελές θέρετρο στις Μαλδίβες αναζητά... βιβλιοπώλη

Ζητείται: βιβλιόφιλος, που αγαπά την περιπέτεια και επιθυμεί να ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς. Ο Philip Blackwell, γόνος οικογένειας που δραστηριοποιείται στον χώρο της πώλησης βιβλίων, προσφέρει σε έναν τυχερό μία θέση εργασίας στην – πιθανώς – πιο μακρινή βιβλιοθήκη στον κόσμο.

Ο Blackwell περιγράφει τη θέση ως «μία μοναδική εμπειρία. Είναι η δουλειά που ονειρεύονται πολλοί άνθρωποι και έχει απαράμιλλα οφέλη». Ο ίδιος σημειώνει πως αν ήταν 25 ετών θα εκδήλωνε ενδιαφέρον χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η βιβλιοθήκη βρίσκεται σε μία πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στις Μαλδίβες και ο τυχερός που θα πάρει τη θέση θα πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο για τουλάχιστον 3 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει – μεταξύ άλλων – να διατηρεί ένα «διασκεδαστικό και γεμάτο ζωντάνια μπλογκ, αποτυπώνοντας τη ζωή σε μία βιβλιοθήκη» στη μέση του πουθενά.

Απαραίτητα προσόντα είναι «το πάθος για τα βιβλία, να μπορεί να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες αναγνωστών», όπως λέει ο Blackwell, να διασκεδάζει τα παιδιά και να μαγεύει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με τις αφηγηματικές του δεξιότητες.

«Θέλουμε κάποιον δημιουργικό, που να εμπνέει και να πείθει περισσότερο κόσμο να γευτεί την απόλαυση της ανάγνωσης ενός βιβλίου», ανέφερε, ακόμη, ο Blackwell, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο ένας και μοναδικός τυχερός που θα πάρει τη δουλειά θα ζει κοντά στην ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία, σύμφωνα με τις περιγραφές, βρίσκεται «ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, σε παραλίες όπου η άμμος είναι τόσο μαλακή όσο το χιόνι». Οι τιμές των βιλών του ξενοδοχείου ποικίλουν από 2.000 έως και 26.000 δολάρια τη νύχτα.

Στη βιβλιοθήκη θα περιλαμβάνεται μία ευρεία γκάμα βιβλίων, μεταξύ των οποίων και τίτλοι που αφορούν το νησί και τη θαλάσσια ζωή που φιλοξενεί.

Ο Blackwell πειραματίζεται για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα πώλησης βιβλίων. Μετά την πώληση των βιβλιοπωλείων που διατηρούσε η οικογένειά του και κατά τη διάρκεια διακοπών σε έναν εξωτικό προορισμό εντόπισε το κενό που υπήρχε στην αγορά και αποφάσισε να το καλύψει.

Πλέον έχει ξεκινήσει περισσότερα από 250 τέτοια πρότζεκτ ανά τον κόσμο και αν το εγχείρημά του είναι επιτυχημένο δηλώνει πως θα ανοίξει και άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν, όμως, πως υπάρχουν και «σύννεφα» στον παράδεισο των Μαλδιβών. Δημοσιογράφοι και όσοι αντιτίθενται στις κυβερνητικές πολιτικές αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ και η ελευθερία στο διαδίκτυο έχει σημαντικές επιπτώσεις. Χαρακτηριστικό αυτού ότι ένας μπλόγκερ ο οποίος έγραψε ένα σατυρικό κείμενο για την πολιτική και θρησκευτική άρχουσα τάξη, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ