ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μέρος των εγκληματιών

Τσελίκ: Η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μέρος των εγκληματιών
REUTERS/Will Russell

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις απέναντι στη χώρα μας προχωρά μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, που παράλληλα επιτίθεται εναντίον του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

Χτες, ο Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τον Τούρκο στρατιωτικό «σκανδαλώδη» και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα προστατεύει τους εχθρούς της χώρας του. Κατηγόρησε, μάλιστα, την ελληνική δικαιοσύνη πως πήρε «το μέρος των συνωμοτών».

Στο διαδικτυακό τιτίβισμα του κ. Τσελίκ απάντησε χτες ο κ. Κουμουτσάκος, που έγραψε: «Ο κ. Ομέρ Τσελίκ και γενικότερα η τουρκική πλευρά, θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα ακολουθεί τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Δε χρειάζεται επομένως να δηλητηριάζονται οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις με τέτοιες αθεμελίωτες αντιδράσεις».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την οργή του εκπροσώπου του AKP, ο οποίος απάντησε επίσης μέσω Twitter με σειρά αναρτήσεων. Για ακόμη μια φορά, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εγκληματιών και πως «προστάτευσε τρομοκράτες».

Την ίδια ώρα, και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, χαρακτηρίζει «ξεδιάντροπη πράξη για μια χώρα» το να «προστατεύει τους πραξικοπηματίες».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ο βουλευτής που είναι επίσης επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε στη δήλωσή μου. Παίρνω την πρωτοβουλία να υπενθυμίσω τα ακόλουθα σε αυτόν και τους όμοιούς του, που συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες γραμμές. Κάθε παράνομη πράξη εναντίον μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης συνιστά έγκλημα στο πλαίσιο όλων των εννόμων συστημάτων. Είναι φανερό ότι η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος του εγκλήματος και των εγκληματιών, προστατεύοντας τρομοκράτες που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Εάν υπάρχει οτιδήποτε που δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τότε αυτό είναι η παράνομη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Είναι επιπλέον ντροπή ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δόθηκε στη γη, όπου ισχυρίζεστε ότι γεννήθηκε η Δημοκρατία. Αυτοί που προστατεύετε έχουν εμπλακεί σε μια ειδεχθή απόπειρα πραξικοπήματος που είχε ως στόχο τον Πρόεδρό μας, επιχείρησαν να ρίξουν την κυβέρνησή μας, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς συνανθρώπους μας. Παρά τα δεδομένα αυτά, το δικαστικό σας σύστημα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, ότι τα εν λόγω πρόσωπα είχαν εμπλακεί στην απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτό δεν είναι παρά μια καθαρή ασέβεια. Μήπως οι συγκεκριμένοι βρίσκονταν σε τουριστικό ταξίδι, όταν διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν έτοιμη να κατασταλεί;

Ο κύριος Κουμουτσάκος, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εκφράζει την ευαισθησία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα έπρεπε πρωτίστως να προσέξει τη θέση των δημοκρατικών αξιών στην Ελλάδα. Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη λέγεται ότι η αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης στο θέμα αυτό δεν βασίζονται σε δημοκρατικές αρχές, αλλά σε κάποια άλλα κίνητρα, θα ήταν πολύ καλύτερο εάν ο κ. Κουμουτσάκος έδειχνε προσοχή στην κυριαρχία της χώρας του και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Το να προστατεύει κανείς πραξικοπηματίες είναι η πλέον ξεδιάντροπη πράξη για μια χώρα. Η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν εκείνη που προκάλεσε αυτή την ντροπή. Το να προστατεύει κανείς πραξικοπηματίες είναι σοβαρότερο έγκλημα από το να υποστηρίζει τρομοκράτες. Σκεφτείτε αυτά τα ζητήματα. Εγκαταλείψτε την ρητορική, η οποία στερείται δημοκρατικής σκέψης. Θα παρακολουθούμε στενά αυτή την υπόθεση που παραβιάζει τις βασικές ανθρωπιστικές αξίες και αρχές της ΕΕ. Γιατί, η απόπειρα πραξικοπήματος είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα. Η προστασία πραξικοπηματιών με δικαστικές αποφάσεις είναι η πλέον επονείδιστη πράξη για μια χώρα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ