Γερμανία: Μεγάλη πυρκαγιά νότια του Πότσδαμ – Απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Περίπου 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αργά χθες το βράδυ (23/8) λόγω μιας μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, που μαίνεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στα νότια του Πότσδαμ, στην περιοχή του Βρανδεμβούργου, πλησίασε απειλητικά, σε απόσταση έως και 100 μέτρων, σε τρεις κοινότητες που εκκενώθηκαν. Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να φύγουν γρήγορα, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα, όπως έγγραφα ή φάρμακα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εκατοντάδες πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή, λόγω και της ξηρασίας των τελευταίων εβδομάδων.
SPONSORED
Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης σήμερα στην Αθήνα - Η διαδρομή και οι στάσεις
08:19
Ο Akylas και η σιωπηλή πικρία της 10ης θέσης στη Eurovision - Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο τελικό
08:10
Οι επιστήμονες βρήκαν τι είναι αυτό που κάνει τα όνειρά μας τόσο παράξενα
08:00
ΠΟΥ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κονγκό και Ουγκάντα λόγω επιδημίας Έμπολα
07:53