Ινδονησία: Παραπονέθηκε για τον θόρυβο σε τζαμί και κατέληξε στη φυλακή
Δικαστήριο της Ινδονησίας καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών γυναίκα η οποία παραπονέθηκε για τον θόρυβο που έκαναν τα ηχεία σε τέμενος της περιοχής της.
Η Meiliana, όπως ονομάζεται η καταδικασθείσα, κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της βλασφημίας προς το Ισλάμ, και αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα με χειροπέδες.
Ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Ranto Sibarani, τόνισε πως θα καταθέσουν έφεση στην απόφαση, ενώ μία συντηρητική ομάδα της χώρας κατήγγειλε την ποινή ως «πολύ μικρή».
Η μέγιστη ποινή για κατηγορίες βλασφημίας είναι τα πέντε χρόνια.
Το συνταγματικό δίκαιο της Ινδονησίας εγγυάται την ελευθερία του λόγου και την ανεξιθρησκία, όμως τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι περιπτώσεις που μη μουσουλμάνοι διώκονται γιατί θεωρείται πως προσέβαλαν το Ισλάμ. Στην πλειονότητά τους αυτές οι υποθέσεις καταλήγουν με καταδίκη των κατηγορουμένων.
Από το 2004, όπως αναφέρει το ABC News, 147 άτομα έχουν καταδικαστεί για την κατηγορία της βλασφημίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι καταδίκες, όμως, έχουν μειωθεί επί των ημερών του προέδρου Joko "Jokowi" Widodo.
Πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας
06:00
Πού θα βρείτε αναρτημένα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση
05:00
Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης: Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης
04:00
Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ - Νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές
03:00