«Βρυχάται» η Αίτνα - Σε επιφυλακή οι Αρχές
«Βρυχάται» για ακόμη μία φορά το ηφαίστειο Αίτνα στις ακτές της Σικελίας, καθώς εμφάνισε έντονη δραστηριότητα το βράδυ της Παρασκευής, βγάζοντας καπνό και εκτοξεύοντας λάβα και τέφρα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας παρακολουθεί το φαινόμενο και υπενθυμίζει πως το ηφαίστειο είχε εμφανίσει ξανά δραστηριότητα στα τέλη του Ιουλίου, χωρίς όμως να προκαλέσει καταστροφές. Ως τώρα, δεν έχουν εκκενωθεί πόλεις και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.
Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο (αγγίζει τα 3.350 μέτρα) ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Γενικά όμως δεν θεωρείται επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του. Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξή του στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας.
SPONSORED
Τις προσδοκίες για ειρήνη μετριάζουν Ιράν και ΗΠΑ - «Πεθαίνουν για μια συμφωνία» επιμένει ο Τραμπ
22:17
«Προσχώρηση ή αυτοδιάλυση»: Τι λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Τσίπρα
22:17
Έφτασαν στην Αθήνα οι Έλληνες που συνελήφθησαν απο το Ισραήλ στο Στολίσκο για την Γάζα
22:15
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας τα ξημερώματα της Κυριακής
22:10