«Βρυχάται» η Αίτνα - Σε επιφυλακή οι Αρχές
«Βρυχάται» για ακόμη μία φορά το ηφαίστειο Αίτνα στις ακτές της Σικελίας, καθώς εμφάνισε έντονη δραστηριότητα το βράδυ της Παρασκευής, βγάζοντας καπνό και εκτοξεύοντας λάβα και τέφρα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας παρακολουθεί το φαινόμενο και υπενθυμίζει πως το ηφαίστειο είχε εμφανίσει ξανά δραστηριότητα στα τέλη του Ιουλίου, χωρίς όμως να προκαλέσει καταστροφές. Ως τώρα, δεν έχουν εκκενωθεί πόλεις και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.
Η Αίτνα είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο (αγγίζει τα 3.350 μέτρα) ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Γενικά όμως δεν θεωρείται επικίνδυνο και χιλιάδες κάτοικοι ζουν στις πλαγιές του. Τον Ιούνιο του 2013, η UNESCO ανακοίνωσε την ένταξή του στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομίας.
28η Οκτωβρίου: Ματαιώνονται μαθητικές παρελάσεις και στην Πιερία λόγω καιρού
09:25
Έκτακτες διακοπές νερού στην Αττική την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
09:17
28η Οκτωβρίου: Με τη μαθητική παρέλαση τιμά η Αθήνα την Εθνική Επέτειο
09:12
Thess Balloon Festival: Πολύχρωμα αερόστατα πλημμύρισαν τον ουρανό των Τρικάλων
09:08