ΚΟΣΜΟΣ

Απάτη 65.000 ευρώ με δόλωμα τον... Ζάκερμπεργκ

Απάτη 65.000 ευρώ με δόλωμα τον... Ζάκερμπεργκ
MYANMAR-FACEBOOK/HATE REUTERS/Leah Millis

Θύμα πρωτοφανούς απάτης έπεσε μία 58χρονη ιδιοκτήτρια γηροκομείου στη Πάφο της Κύπρου, η οποία έδωσε σε υπάλληλό της το ποσό των 65.000 ευρώ πιστεύοντας ότι θα λάβει οικονομική βοήθεια από τον… ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Συγκεκριμένα, η 25χρονη υπάλληλος εξαπάτησε την 58χρονη κάνοντάς την να πιστεύει πως ο μεγιστάνας έχει αποφασίσει να βοηθήσει ανθρώπους απ΄όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Βλέποντας ένα ψεύτικο δημοσίευμα, που είχε φτιάξει η 25χρονη, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η οποία να σημειωθεί πως έχει χρέη εκατομμυρίων, πείστηκε και ζήτησε από την υπάλληλο να στείλει επιστολή στον Ζάκερμπεργκ.

Αυτό ήταν και το μεγάλο της λάθος. Η νεαρή ξεκίνησε τότε να της παίρνει χρήματα, που όπως υποστήριζε χρησιμοποιούνταν – μεταξύ άλλων – για ταξίδια στην έδρα του Facebook και διάφορες διευθετήσεις. Της απέσπασε συνολικά 65.000 ευρώ.

Όταν τελικώς η 58χρονη αντιλήφθηκε πως η πολυπόθητη βοήθεια από την Αμερική δεν θα ερχόταν, κατήγγειλε την υπάλληλο της στις Αρχές.

Η 25χρονη συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ