ΚΟΣΜΟΣ

Εκατονταδες δημοτικοί υπάλληλοι δεν πήγαιναν στην εργασία τους στη Γένοβα

Εκατονταδες δημοτικοί υπάλληλοι δεν πήγαιναν στην εργασία τους στη Γένοβα
Oli Scarff/Getty Images

Χειροπέδες σε 35 άτομα πέρασαν οι αρχές στην Ιταλία, ενώ σε άλλους 155 εστάλη κλήση σε απολογία για αδικαιολόγητες απουσίες από τα γραφεία του δήμου του Σανρέμο, κοντά στη Γένοβα.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, με πρωτοβουλία της εισαγγελίας της πόλης Ιμπέρια. Συνάδελφοι των «απόντων άνευ αιτίας» χτυπούσαν, σε μόνιμη βάση, κάρτα στην θέση τους. Αποτυπώθηκαν στις κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι και δείχνουν τους υπαλλήλους να κρατούν στο χέρι και να χτυπούν ακόμη και τέσσερις διαφορετικές κάρτες δημοτικών υπαλλήλων.

Μάλιστα σε μία περίπτωση, ένας αστυφύλακας χτυπά κάρτα φορώντας μόνο ζακέτα αθλητικής φόρμας και σλιπάκι, ενώ άλλες φορές, όπως δείχνουν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος, την σχετική υποχρέωση αναλάμβανε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα,στην όλη έρευνα ενέχεται το ένα τρίτο από τους υπαλλήλους του δήμου του Σανρέμο.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, στο ωράριο εργασίας δεν δίστασαν να πάνε για άθληση με κανό, και να σχολιάσουν, στην συνέχεια, τις επιδόσεις του, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην συνέχεια, φέρονται να κατάφεραν να τους καταβληθούν ακόμη και υπερωρίες, παρά τις συνεχείς απουσίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ