ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τον διαδικτυακό «θάνατο» του Κώστα Γαβρά

Σάλος με τον διαδικτυακό «θάνατο» του Κώστα Γαβρά

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση για τον θάνατο του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ακόμη και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Post, μετέδιδαν την είδηση επικαλούμενα tweet της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία λίγο πριν είχε αναλάβει τα νέα της καθήκοντα.

gavras

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως η "είδηση" κάθε άλλο παρά αληθινή ήταν, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δεν είναι της κυρίας Ζορμπά, έχει δημιουργηθεί από Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος είναι "διάσημος" για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Την "είδηση" του "θανάτου" του σχολίασε μάλιστα μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς λέγοντας: «είναι περίεργα πράγματα αυτά».

Σημείωσε μάλιστα πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, έδειχνε να το... διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», ενώ σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η νέα υπουργός Πολιτισμού, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου», σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η Μυρσίνη Ζορμπά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ