ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση βιασμού στο Ρέθυμνο: Τι κατήγγειλε τουρίστρια από τη Φινλανδία

Υπόθεση βιασμού στο Ρέθυμνο: Τι κατήγγειλε τουρίστρια από τη Φινλανδία
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπόθεση βιασμού απασχολεί τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου μετά από καταγγελία Φινλανδής τουρίστριας, η οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και διαπιστώθηκαν ίχνη βίας από τον ιατροδικαστή υπηρεσίας.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 26 Αυγούστου το πρωί, όταν στις 10:00 η αστυνομία ενημέρωσε το Λιμενικό στο Ρέθυμνο, ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύεται 23χρονη Φινλανδή, η οποία καταγγέλλει βιασμό από δύο Αλβανούς ηλικίας 20 ετών. Μετά από παραγγελία του Λιμενικού η συγκεκριμένη νεαρή εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό, των σύμφωνα με την καταγγελία, δραστών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ που παρακολούθησε την υπόθεση, σύμφωνα με στοιχεία από ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού, ενημερώθηκε για τη σύλληψη τελικά των δύο νεαρών, οι οποίοι έλαβαν 48ωρη προθεσμία για απολογία η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29.8.18. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν, την με περιοριστικούς όρους απελευθέρωση τους, τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας και η υπόθεση να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας η 23χρονη, σύρθηκε με τη βία στον λιμενοβραχίονα του εμπορικού λιμένα στο Ρέθυμνο, όπου και παρέμεινε από τα ξημερώματα της Κυριακής στις 01:30 έως και το πρωί στις 07:00. Όλες τις ώρες της παραμονής τους στο σημείο, ο ένας εκ των νεαρών βίασε την τουρίστρια, ενώ ο δεύτερος βιντεοσκοπούσε την πράξη με το κινητό του τηλέφωνο.

Τις πρωινές ώρες οι φερόμενοι ως δράστες απελευθέρωσαν την 23χρονη η οποία και βρέθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή βοήθειας. Οι γιατροί ενημέρωσαν την αστυνομία και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Λιμενικό δεδομένου ότι η πράξη τελέστηκε σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού.

Στη σύλληψή τους βοήθησε η επικοινωνία του 20χρονου, ο οποίος είχε τραβήξει βίντεο, ο οποίος και ζήτησε ραντεβού εκ νέου στην κοπέλα. Άνδρες του λιμενικού εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο φίλος του.

Αύριο η νεαρή τουρίστρια επιστρέφει στην πατρίδα της αναμένοντας την εξέλιξη της υπόθεσης η οποία θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ