Κρεμλίνο: Η κατάσταση στην Ιντλίμπ θα επιδεινωθεί αν συνεχιστεί η αδράνεια
Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ενδέχεται να επιδεινωθεί, αν συνεχιστεί η αδράνεια και τα αυξημένα μέτρα προφύλαξης στην περιοχή δικαιολογούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε, αν οι μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σχετίζονται με την κατάσταση στη Συρία.
«Αναμφισβήτητα η κατάσταση στη Συρία μπορεί να επιδεινωθεί. Η κατάσταση γύρω από την Ιντλίμπ θα πρέπει να βελτιωθεί. Πράγματι αυτό το φυτώριο τρομοκρατών, το οποίο έχει δημιουργηθεί εκεί, δεν εγκυμονεί τίποτα καλό, αν συνεχιστεί μια τέτοια αδράνεια. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα έλεγα ότι τα αυξημένα μετρά πρόληψης είναι δικαιολογημένα και βάσιμα», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Στα ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο θα συμμετάσχουν περισσότερα από 25 πολεμικά πλοία των οποίων θα ηγείται το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» και 30 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βομβαρδιστικά Tu-160.
Ρωσικά ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο τον Σεπτέμβριο

Η επαρχία Ιντλίμπ - Πηγή: REUTERS/Osman Orsal/File Photo
Αυστρία: «Η ΕΕ να φέρει κυρώσεις για να αποτρέψει τον Τραμπ από την προσάρτηση της Γροιλανδίας»
22:03
Φον ντερ Λάιεν: «Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου», λέει η πρόεδρος της Κομισιόν
21:53
Μινεάπολη: Αξιωματικός της ICE πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα - Προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς
21:44
Missing Alert: Εξαφανίστηκε 14χρονος στον Άλιμο
21:34