Reuters: Tρεις τουρκικές τράπεζες εξαγοράζουν το 55% της Turk Telekom
Τρεις τουρκικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε εξαγορά του 55% της Turk Telekom, η οποία χρεοκόπησε υπό το βάρος των δανείων της.
Όπως αναφέρει το Reuters, θα εκχωρηθεί δάνειο ύψους 3-4 δισ. δολαρίων, ως μέρος των ενεργειών για την αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας.
Πρόκειται για τις τράπεζες Akbank, Garanti και Isbank. Το μεγαλύτερο μερίδιο ιδιοκτησίας θα χρησιμοποιηθεί ως εχέγγυο για το δάνειο, ενώ το ακριβές ποσό του δανείου θα οριστικοποιηθεί μετά την έκθεση αξιολόγησης που συντάσσουν οι τρεις τράπεζες.
Το σχέδιο της εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τρίμηνου του τρέχοντος έτους.
Απώτερος στόχος είναι η πώληση του ποσοστού της Turk Telekom. Οι τράπεζες είχαν ήδη συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές, όπως η Saudi Telecom Company και η Ooredoo ORDS.QA από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο επιτυχία.
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου
05:00
Ποιοι είναι οι κερδισμένοι από τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Αναλυτικά παραδείγματα
04:00
Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης από τον ΔΕΔΔΗΕ: - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00