ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήριο, αναφορές για τραυματίες

Γερμανία: Έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήριο, αναφορές για τραυματίες
Twitter

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και περί τους 1.800 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε έπειτα από έκρηξη σε εγκαταστάσεις διυλιστηρίου στην πόλη Ίνγκολστατ.

Η εκκένωση των περιοχών Βόχμπουργκ και 'Ιρσινγκ, κοντά στο Ινγκολστατ στη Βαυαρία έγινε προληπτικά, κυρίως λόγω του πυκνού καπνού που έχει σκεπάσει την περιοχή κοντά στο Βόμπουργκ, στις όχθες του Δούναβη, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, η οποία ανέφερε πως από την έκρηξη και την πυρκαγιά τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων φέρουν τραύματα "μέτριας και μεγάλης σοβαρότητας".

Οι περίπου 1.800 κάτοικοι, που ζουν κοντά στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις οδηγήθηκαν σε γυμναστήρια των γύρω περιοχών.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε τομέα παραγωγής αερίου και βενζίνης σε υγρή μορφή λίγο μετά τις 05.30 τοπική ώρα.

Προς το παρόν η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίες που επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung η αστυνομία έχει αποκλείσει τη γύρω περιοχή, σε μια έκταση σχεδόν 130 στρεμμάτων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους πολίτες από το να πλησιάσουν στο σημείο, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

"Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται", υπογράμμισε η αστυνομία. Σχεδόν 200 πυροσβέστες μετέχουν στην επιχείρηση αυτή.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών κάλεσε τους πολίτες "να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά λόγω καπνού", σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εστία της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ