Ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο έσπασε το ρεκόρ του στα 95 του
Ένας 95χρονος Βρετανός βετεράνος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου έσπασε σήμερα το ρεκόρ που ο ίδιος κατείχε ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο αφού καταδύθηκε για να εξερευνήσει ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου.
Ο Ρέι Γούλεϊ, ο οποίος στις 28 Αυγούστου έκλεισε τα 95, κατείχε ήδη το ρεκόρ ως ο γηραιότερος άνδρας δύτης. Σήμερα καταδύθηκε για 44 λεπτά σε βάθος 40,6 μέτρων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 41 λεπτών και 38,1 μέτρων που είχε πετύχει όταν ήταν 94 ετών.
«Τα καταφέραμε ... Αισθάνομαι θαυμάσια. Είναι ωραίο να σπάω πάλι το ρεκόρ μου και ελπίζω, αν είμαι καλά, να το σπάσω και πάλι του χρόνου μαζί με όλους εσάς», είπε ο Γούλεϊ λίγο αφού αναδύθηκε από το νερό.
Ο Γούλεϊ και άλλοι δύτες ερεύνησαν τον βυθό γύρω από το ναυάγιο «Ζηνοβία», ένα φορτηγό πλοίο γεμάτο φορτηγά που βυθίσθηκε το 1980 στο παρθενικό ταξίδι του σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη Λάρνακα.
Ο Γούλεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Πορτ Σάνλαϊτ της βορειοδυτικής Αγγλίας και ζει τώρα στην Κύπρο, δήλωσε πως είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το ναυάγιο το 1982. Χειριστής ασυρμάτου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνει καταδύσεις εδώ και 58 χρόνια.
«Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό μου και ελπίζω και σε άλλους πως η άσκηση, ιδιαίτερα όταν φθάνει κάποιος στην ηλικία μου, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνει», είπε στους δημοσιογράφους.
SPONSORED
Ινδία: Σύμμαχοι του Μόντι ασκούν πιέσεις για περαιτέρω αύξηση του πληθυσμού
10:50
Το «Emily in Paris» έρχεται Ελλάδα – Γυρίσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη
10:40
«Καίει» η βενζίνη στα πρατήρια καυσίμων - Έχει ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ στην Αττική
10:29
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο με δύο νεκρές στη Ρόδο
10:27