ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για τις εκρήξεις στη Δαμασκό

Συρία: Αντικρουόμενες πληροφορίες για τις εκρήξεις στη Δαμασκό
REUTERS/Stringer/φωτογραφία αρχείου

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με το τι προκάλεσε τη σειρά εκρήξεων που σημειώθηκε σε αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό και ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη.  Σύμφωνα δηλώσεις κατοίκου της περιοχής στο CNNi, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις

Συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν εξαιτίας ηλεκτρολογικού προβλήματος σε αποθήκη πυρομαχικών, ωστόσο αξιωματούχος της τοπικής συμμαχίας που στηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού, υποστήριξε πως οι εκρήξεις προήλθαν από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται στρατιωτική πηγή που τονίζει πως δεν υπήρξε ισραηλινή επίθεση με στόχο την αεροπορική βάση αλ Μεζέχ, αντικρούοντας τον ισχυρισμό άλλου αξιωματούχου που υποστηρίζει πως οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα ισραηλινής επίθεσης με πυραύλους από τα Υψίπεδα του Γκολάν, με τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα να τους αναχαιτίζουν.

Στο Ισραήλ αποδίδει την επίθεση και το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώνοντας μάλιστα πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από αυτήν.

Σημειώνεται πως στην περιοχή Αλ Μεζέχ, εκτός από την αεροπορική βάση, στεγάζονται επίσης πρεσβείες, υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ εκεί βρίσκονται και οι κατοικίες στενών συνεργατών του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ