Μάνφρεντ Βέμπερ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ανακοίνωσε ο Γερμανός συντηρητικός Μάνφρεντ Βέμπερ.
«Θέλω να γίνω ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε στο Twitter ο 46χρονος Βέμπερ στη διάρκεια συνεδρίασης με μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματός του (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.
Ο Βέμπερ, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φαίνεται πεπεισμένος ότι θα έχει την υποστήριξη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ.
Όμως, θα αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, ακόμη και από άλλους συντηρητικούς, καθώς και αντίσταση από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους.
Οι ευρωεκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με υπόβαθρο το Brexit, την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο, καθώς και πιο ηχηρές εθνικιστικές διαμαρτυρίες εναντίον των Βρυξελλών σε άλλες χώρες, θα καθορίσουν την πολιτική σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα (vids)
08:40
ΗΠΑ: Δυο θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στη Φλόριντα και στο Τέξας
08:29
Εξάρχου: Οι νέες δραστηριότητες φέρνουν αναθεώρηση των στόχων του 2030 για τον Όμιλο AKTOR
08:19
Eurovision 2026: «Σας παίρνω όλους μαζί μου σε αυτό το ταξίδι» είπε ο Akylas αναχωρώντας για Αυστρία (vid)
08:10