Δανία: Πρόστιμο 134 ευρώ σε τουρίστρια που μπήκε σε αστυνομικό τμήμα φορώντας νικάμπ
Πρόστιμο 134 ευρώ επιβλήθηκε σε Τουρκάλα τουρίστρια στην Δανία, γιατί μπήκε σε αστυνομικό τμήμα της χώρας για να ανανεώσει τη βίζα της φορώντας νικάμπ.
Οι αστυνομικοί της πόλης Ώρχους, στα δυτικά της Δανίας, σημείωσαν πως η 48χρονη γυναίκα δεν είχε ενημερωθεί για τον πρόσφατο νόμο που υιοθέτησε η χώρα και απαγορεύει τη χρήση μπούρκας και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τον Indipendent, η τουρίστρια πλήρωσε το πρόστιμο, έβγαλε το νικάμπ της και έφυγε από το αστυνομικό τμήμα.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο και έχει γίνει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν κάνει ή όχι διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε τον νόμο, τονίζοντας πως είναι το τελευταίο δείγμα «διακρίσεων» στην Ευρώπη. Και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους.
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα την Κυριακή
01:00
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30
Σύλληψη πρώην αστυνομικού στην Πάτρα για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών - Χειροπέδες και στον γιο του
23:59
Οι 24 ώρες του Μακρόν στην Αθήνα: Οι σχέσεις «μπετόν αρμέ», οι εννιά συμφωνίες και το «θα είμαστε εδώ για σας»
23:50