Δανία: Πρόστιμο 134 ευρώ σε τουρίστρια που μπήκε σε αστυνομικό τμήμα φορώντας νικάμπ
Πρόστιμο 134 ευρώ επιβλήθηκε σε Τουρκάλα τουρίστρια στην Δανία, γιατί μπήκε σε αστυνομικό τμήμα της χώρας για να ανανεώσει τη βίζα της φορώντας νικάμπ.
Οι αστυνομικοί της πόλης Ώρχους, στα δυτικά της Δανίας, σημείωσαν πως η 48χρονη γυναίκα δεν είχε ενημερωθεί για τον πρόσφατο νόμο που υιοθέτησε η χώρα και απαγορεύει τη χρήση μπούρκας και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τον Indipendent, η τουρίστρια πλήρωσε το πρόστιμο, έβγαλε το νικάμπ της και έφυγε από το αστυνομικό τμήμα.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο και έχει γίνει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν κάνει ή όχι διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε τον νόμο, τονίζοντας πως είναι το τελευταίο δείγμα «διακρίσεων» στην Ευρώπη. Και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους.
«Με το δεξί» στο Μόντρεαλ ο Τσιτσιπάς - Ραντεβού με τον Φονσέκα στη φάση των «64»
21:03
Ρέθυμνο: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου
20:52
Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Λούμπα – Στάχτη πάνω από 134.000 στρέμματα
20:41
Διάσωση 32 μεταναστών νοτιοδυτικά του Ταίναρου - Μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας
20:30