Δανία: Πρόστιμο 134 ευρώ σε τουρίστρια που μπήκε σε αστυνομικό τμήμα φορώντας νικάμπ
Πρόστιμο 134 ευρώ επιβλήθηκε σε Τουρκάλα τουρίστρια στην Δανία, γιατί μπήκε σε αστυνομικό τμήμα της χώρας για να ανανεώσει τη βίζα της φορώντας νικάμπ.
Οι αστυνομικοί της πόλης Ώρχους, στα δυτικά της Δανίας, σημείωσαν πως η 48χρονη γυναίκα δεν είχε ενημερωθεί για τον πρόσφατο νόμο που υιοθέτησε η χώρα και απαγορεύει τη χρήση μπούρκας και νικάμπ σε δημόσιους χώρους.
Σύμφωνα με τον Indipendent, η τουρίστρια πλήρωσε το πρόστιμο, έβγαλε το νικάμπ της και έφυγε από το αστυνομικό τμήμα.
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο και έχει γίνει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων σχετικά με το αν κάνει ή όχι διακρίσεις κατά των μουσουλμάνων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέκρινε τον νόμο, τονίζοντας πως είναι το τελευταίο δείγμα «διακρίσεων» στην Ευρώπη. Και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία έχουν υιοθετήσει παρόμοιους νόμους.
Τι καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού – Πώς να τα αξιοποιήσετε
01:00
Παραγραφές χρεών στην πενταετία - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
00:30
2026: Ευχές για υγεία, ειρήνη και ευημερία στη σκιά των παγκόσμιων προκλήσεων
00:01
Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΗΠΑ – Δύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
23:57