Ιταλία: Ικανοποιημένος ο Ματέο Σαλβίνι για την ενίσχυση του ακροδεξιού κόμματος στη Σουηδία
Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία μετά τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών καταγράφει άνοδο, αν και όχι τόσο μεγάλη όσο προβλεπόταν.
«Η Σουηδία, λίκνο της πολυπολιτισμικότητας και μοντέλο για την αριστερά, αποφάσισε επιτέλους να επιλέξει την αλλαγή, έπειτα από χρόνια ανεξέλεγκτης μετανάστευσης», υποστήριξε ο Σαλβίνι σε ανακοίνωσή του.
«Τώρα λένε και αυτοί (σ.σ. οι σουηδοί ψηφοφόροι) "όχι" σε αυτήν την Ευρώπη των γραφειοκρατών και των κερδοσκόπων, "όχι" στους λαθρομετανάστες, "όχι" στον ισλαμικό εξτρεμισμό», συνέχισε.
Ο επικεφαλής της Λέγκας έκρινε ότι η ενίσχυση της άκρας δεξιάς στη Σουηδία αποτελεί προανάκρουσμα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών του Μαΐου, όταν, όπως προέβλεψε «θα ολοκληρώσουμε την αλλαγή», προβάλλοντας την «αξία των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της οικογένειας», αποσπώντας έδρες από «τους Σοσιαλιστές».
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιος ο δήμος που το χορηγεί
05:00
Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
04:00
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00
Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
02:00