ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του CBS μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
REUTERS

Ο Λέσλι Μούνβες, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CBS Corp από το 2006 και πανίσχυρος παράγοντας της βιομηχανίας της τηλεόρασης και των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ για πάνω από δύο δεκαετίες, παραιτήθηκε την Κυριακή, εν μέσω των νέων καταγγελιών σε βάρος του σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.

 

Η παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του CBS ανακοινώθηκε από την εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι ο Τζο Αϊανιέλο, COO του τηλεοπτικού δικτύου, θα ασκεί καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του Μούνβες.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τις καταγγελίες άλλων έξι γυναικών σε βάρος του Μούνβες για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενόχληση σε άρθρο του περιοδικού New Yorker, πέραν των έξι που έκαναν παρόμοιες καταγγελίες των Ιούλιο.

Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που οι γυναίκες αφηγήθηκαν ότι εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς, κ.λπ.

Σε δική του ανακοίνωση, ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν και δεν «δείχνουν το ποιος είμαι», πριν προσθέσει ότι «δεν θα είμαι πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» του τηλεοπτικού δικτύου, απόφαση «με άμεση ισχύ».

Η αποζημίωση του 68χρονου Μούνβες τυπικά θα ανερχόταν σε 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ενδέχεται να μην του μείνει ούτε δεκάρα, καθώς συνεχίζουν να διενεργούνται έρευνες σε βάρος του από δικηγορικές εταιρείες που προσέλαβε ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του CBS.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι δωρίζει 20 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό της αποζημίωσης του Μούνβες σε οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα #MeToo.

Το CBS βάλλεται από διάφορες πλευρές όσον αφορά το ενδεχόμενο να προσφέρει μεγάλη αποζημίωση στον πρώην πρόεδρο του διοικητικού του συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ