ΚΟΣΜΟΣ

Έλλειψη από... νίντζα στην πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας

Έλλειψη από... νίντζα στην πόλη Ίγκα της Ιαπωνίας
EPA/PAUL BUCK

Η μικρή πόλη Ίγκα, 450 χιλιόμετρα έξω από το Τόκιο, διεκδικεί την πατρότητα των νίντζα, ωστόσο, λόγω της δημογραφικής κρίσης στην Ιαπωνία, έχουν… έλλειψη, γεγονός, μάλιστα, που φέρεται να απασχολεί τις Αρχές.

Οι νίντζα ή Σινόμπι εμφανίστηκαν στην Ιαπωνία περίπου τον 15ο αιώνα. Πρόκειται για ένα διάσημο είδος μισθοφόρων με ειδίκευση στην κατασκοπεία και τη διείσδυση στις τάξεις του εκάστοτε αντιπάλου. Σήμερα, εξακολουθούν να είναι ζουν μέσω των ιαπωνικών μάνγκα και άπειρων βιντεοπαιχνιδιών.

Παραδοσιακά, η Ίγκα, ως γενέτειρα των νίντζα, κάθε χρόνο φιλοξενεί Φεστιβάλ Νίντζα και προσελκύει περί τους 30.000 επισκέπτες που είναι μια σημαντική τόνωση στην τοπική οικονομία. Λόγω του δημογραφικού προβλήματος όμως, στην Ίγκα διαπιστώνεται πλέον έλλειψη νίντζα (ή υποψηφίων να περάσουν εκπαίδευση νίντζα ώστε να γίνεται το ετήσιο φεστιβάλ).

Ενώ η υπόλοιπη Ιαπωνία βιώνει μία τουριστική έκρηξη, η Ίγκα υποφέρει. Ο δήμαρχος της πόλης, ο Σακάε Οκαμότο, σκέφτηκε να φύγει το δημαρχείο από το κτήριο που στεγάζεται και εκεί να φιλοξενηθεί Μουσείο Νίντζα, για να προωθήσει την «πολιτιστική» κληρονομιά της πόλης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Παρότι η κυβέρνηση της χώρας έχει προβλέψει κονδύλι για το πρότζεκτ, δεν υπάρχει ικανός αριθμός εργατών για τη μετατροπή του δημαρχείου σε μουσείο.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία είναι πολύ χαμηλό, μόλις 2,5%, και επιπλέον δεν υπάρχουν πολλοί με διάθεση να εγκατασταθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη για να δουλέψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ