ΚΟΣΜΟΣ

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Το βίντεο που «καίει» τον παραγωγό του Χόλιγουντ

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Το βίντεο που «καίει» τον παραγωγό του Χόλιγουντ
Jefferson Siegel /Pool via REUTERS/File Photo

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο έχει καταγραφεί η... δραστηριότητα του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, που πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Το εν λόγω βίντεο, που δημοσιοποίησε το Sky News, μαγνητοσκοπήθηκε το 2011, όταν η τεχνικός Μελίσα Τόμπσον βρέθηκε στο γραφείο του διάσημου παραγωγού, στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να του παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα για την προώθηση των ταινιών του.

Στις εικόνες φαίνεται ο Γουαϊνστάιν να προσεγγίζει την κοπέλα, να απλώνει τα χέρια του και να χαϊδεύει τα πόδια της, ενώ σε άλλη στιγμή τη ρωτάει αν μπορεί να την φλερτάρει, με την 28χρονη να απαντά «χμ, θα το δούμε».

Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν όταν η Τόμπσον, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πλατφόρμας, είπε στον συνομιλιτή της πως «τα δεδομένα είναι καυτά», με εκείνον να της απαντά: «είναι καυτά. Εσύ είσαι καυτή» και παράλληλα να βάζει το χέρι του κάτω από το φόρεμά της και να τη ρωτά αν θα ήθελε να κάνουν περισσότερα.

Σχολιάζοντας το βίντεο ο δικηγόρος του Γουαϊνστάιν τονίζει πως όποιος δει το βίντεο στο σύνολό του αντιλαμβάνεται πως δεν έγινε κάτι με τη βία, κάνοντας λόγο για φλερτ και από τις δύο πλευρές. Κατηγορεί μάλιστα την Τόμπσον ότι το «κατασκεύασε» για να προωθήσει τη μήνυσή της και να πάρει χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ