ΚΟΣΜΟΣ

Μαμουντού Γκασαμά: Και επίσημα Γάλλος υπήκοος ο «Σπάιντερμαν» του Παρισιού

Μαμουντού Γκασαμά: Και επίσημα Γάλλος υπήκοος ο «Σπάιντερμαν» του Παρισιού
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/THIBAULT CAMUS / POOL MAXPPP OUT

Ο Μαμουντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό από μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο, έλαβε τη γαλλική υπηκοότητα, βάσει σχετικού διατάγματος που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Γαλλίας.

«Η πράξη αυτή μεγάλης γενναιότητας απεικονίζει με υποδειγματικό τρόπο ορισμένες από τις αξίες που συμβάλλουν στην σύνδεση των μελών της εθνικής κοινότητας, όπως το θάρρος, η ανιδιοτέλεια, ο αλτρουισμός, η προσοχή που δίδεται στους πιο ευάλωτους», διευκρινίζεται στο διάταγμα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «λαμβάνοντας υπόψη την πράξη αυτή, που είχε σημαντική απήχηση τόσο στη Γαλλία όσο και στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στη διεθνή ακτινοβολία της χώρας (...) η χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας στον κ. Γκασαμά έχει εξαιρετικό συμφέρον για τη Γαλλία».

Ο 22χρονος Μαμουντού Γκασαμά, ο οποίος πήρε το προσωνύμιο «Σπάιντερμαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό σκαρφαλώνοντας με γυμνά χέρια στην πρόσοψη μιας πολυκατοικίας στο βόρειο Παρίσι στις 26 Μαΐου, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων στη Γαλλία και υπερηφάνεια στο Μαλί.

Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης έγινε δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν δύο ημέρες μετά το κατόρθωμά του, όπου του ανακοινώθηκε ότι θα του δοθεί η γαλλική υπηκοότητα.

Στις αρχές Ιουνίου τιμήθηκε επίσης με το μετάλλιο της πόλης του Παρισιού, το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι απαντήσεις σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τον «Σπάιντερμαν» των Παρισίων!

Ο νεαρός άνδρας τιμήθηκε επίσης για το θάρρος του στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουνίου κατά την τελετή απονομής των Βραβείων BET.

Εξάλλου στις αρχές Ιουλίου ο Μαμουντού Γκασαμά υπέγραψε σύμβαση εργασίας στο δημόσιο και θα εργαστεί στην πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού.

Γαλλική υπηκοότητα και εργασία στην Πυροσβεστική για τον μετανάστη που έσωσε παιδί στο Παρίσι

Η αυθόρμητη ηρωική πράξη του Γκασαμά το Σάββατο είχε βιντεοσκοπηθεί από περαστικούς και οι χρήστες του ίντερνετ την είχαν δει εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ