ΚΟΣΜΟΣ

«Είναι πράκτορες της GRU»: Η Βρετανία για τη συνέντευξη των δύο υπόπτων για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

«Είναι πράκτορες της GRU»: Η Βρετανία για τη συνέντευξη των δύο υπόπτων για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ
Metroplitan Police handout via REUTERS/File Photo

Η Βρετανία σίγουρη δήλωσε ότι οι δύο άνδρες που έδωσαν συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε σήμερα από κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας, είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU) και ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του.

Οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι η Βρετανία κάνει λάθος που τους κατηγορεί ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του και δήλωσαν ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι ως τουρίστες.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, ερωτηθείσα για τη συνέντευξη των δύο ανδρών, δήλωσε: «Για την κυβέρνηση είναι σαφές ότι οι δύο αυτοί άνδρες είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), οι οποίοι έκαναν χρήση ενός εξαιρετικά τοξικού χημικού όπλου στους δρόμους της χώρας μας».

«Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τη Ρωσία να μας δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι. Σήμερα, για μια ακόμη φορά, απάντησαν με ψέματα επιχειρώντας να κρύψουν την αλήθεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κάναμε τουρισμό»: Οι δύο Ρώσοι ύποπτοι αρνούνται κάθε ανάμειξη στην επίθεση Σκριπάλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ