ΚΟΣΜΟΣ

Η γκάφα του πρίγκιπα Ουίλιαμ - Ποιες χώρες μπέρδεψε

Η γκάφα του πρίγκιπα Ουίλιαμ - Ποιες χώρες μπέρδεψε
Tim P. Whitby/Pool via REUTERS

Με περιπαικτική διάθεση αντιμετώπισαν την γκάφα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ τα διεθνή μέσα, επισημαίνοντας πως ο 36χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αν και δεν συνηθίζει να υποπίπτει σε φραστικά ολισθήματα, αυτή τη φορά «πάτησε» στα βήματα του παππού του, Φιλίππου - γνωστού για τις κατά καιρούς γκάφες του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρισκόταν στα εγκαίνια ιαπωνικού πολιτιστικού κέντρου, στο Κένσινγκτον του Λονδίνου και μιλούσε με μαθητές. Ενώ τα παιδιά τού έδειχναν πώς να χρησιμοποιεί τα chopsticks, εκείνος ακούγεται να ρωτάει αν έχουν αρκετό κινέζικο φαγητό. Μετά από μία αμήχανη σιωπή μερικών δευτερολέπτων, ο πρίγκιπας έχοντας διαπιστώσει το λάθος, διορθώνει: «Συγγνώμη, ιαπωνικό φαγητό…»

Κατά τα άλλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που κάθε άλλο παρά έχει τη φήμη τού «γκαφατζή» στις δημόσιες εμφανίσεις του, ολοκλήρωσε επιτυχώς την επίσκεψη, πίνοντας σάκε και απολαμβάνοντας «νοστιμότατα και υπέροχα» σασίμι σολομού δια χειρός του φημισμένου σεφ, Ακίρα Σιμίζου.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα έξι εβδομάδων που δημόσιο πρόσωπο από τη Μεγάλη Βρετανία μπερδεύει την Κίνα με την Ιαπωνία. Τον Ιούλιο, ο νεοδιορισθείς υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ προσπάθησε να εντυπωσιάσει αξιωματούχους από το Πεκίνο, μιλώντας για την «Κινέζα σύζυγό» του, την οποία, ωστόσο, εν τη ρύμη του λόγου αποκάλεσε Γιαπωνέζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ