ΚΟΣΜΟΣ

O Μάναφορτ δήλωσε ένοχος για σύσταση και συμμορία κατά των ΗΠΑ

O Μάναφορτ δήλωσε ένοχος για σύσταση και συμμορία κατά των ΗΠΑ
REUTERS/Yuri Gripas

Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, παραδέχθηκε την ενοχή του για σύσταση και συμμορία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα συνεργασθεί με την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογική διαδικασία των προεδρικών εκλογών του 2016, δήλωσαν οι εισαγγελείς σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή εάν έχει συμφωνήσει να συνεργασθεί στην έρευνα του ειδικού ανακριτή, ο Πολ Μάναφορτ απάντησε: «Ναι».

Ο 69χρονος πρώην λομπίστας έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για τραπεζική και φορολογική απάτη σε δίκη στην πολιτεία της Βιρτζίνια. Η σημερινή παραδοχή της ενοχής του τού επιτρέπει να αποφύγει μία νέα μακρά και δαπανηρή δίκη.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής δήλωσε ότι ο Πολ Μάναφορτ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Αντιδρώντας την εξέλιξη αυτή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η απόφαση του Πολ Μάναφορτ δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την νικηφόρα προεδρική καμπάνια του 2016», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς. «Δεν έχει καμία σχέση», επανέλαβε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ