ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Πάστορας ξυλοκοπεί τους ακολούθους της μέχρι να ματώσουν

Σοκαριστικό βίντεο: Πάστορας ξυλοκοπεί τους ακολούθους της μέχρι να ματώσουν
YouTube/Grace Road

Ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο μια πάστορας στη Βόρεια Κορέα φαίνεται να χτυπάει τους ακολούθους της, ενώ τους προτρέπει να χτυπήσουν και ο ένας τον άλλον, είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνονται οι βίαιες επιθέσεις που δέχονται τα μέλη της εκκλησίας Grace Road, από την πάστορα Shin Ok-ju. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω πάστορας επιδίδεται σε μια τέτοια ενέργεια.

Σε πολλά βίντεο, φαίνεται η Shin Ok-ju να καλεί τα μέλη της εκκλησίας προς τα εμπρός κατά τα κηρύγματά της και στη συνέχεια να τα χτυπάει στο πρόσωπο, τραβώντας και κόβοντας τα μαλλιά τους και ρίχνοντάς τα στο έδαφος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, σε ένα βίντεο, φαίνεται να δίνει οδηγίες σε μια έφηβη κοπέλα, να χαστουκίσει μία γυναίκα, η οποία εκτιμάται ότι είναι η μητέρα της. Αφού την χαστουκίζει μία φορά απαλά, η πάστορας την προτρέπει να το επαναλάβει, φωνάζοντάς της, ότι χτυπά το μάγουλο του εχθρού. Ως αποτέλεσμα, το κορίτσι χαστουκίζει τη γυναίκα 25 φορές, ενώ αργότερα είναι η σειρά του κοριτσιού, που δέχεται βίαια χτυπήματα από τη γυναίκα.

Εκπρόσωπος της εκκλησίας δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά τα κηρύγματα και ότι με αυτό τον τρόπο η πάστορας καταδικάζει δημόσια ανθρώπους, ώστε να μην αμαρτάνουν πλέον.

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμα αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Ok-ju ήταν επικεφαλής μιας αίρεσης στα νησιά Φίτζι, και υποχρέωνε ανθρώπους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή, αλλά και να υποβάλλονται σε βίαιες τελετουργίες.

Η πάστορας είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα μαζί με τρεις άλλους εκκλησιαστικούς ηγέτες, τη στιγμή που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σεούλ.

Περίπου 400 υποστηρικτές της Ok-ju έχουν εγκατασταθεί στα Φίτζι από το 2014, αφού εκείνη είχε προβλέψει τότε ότι ένας λοιμός θα πλήξει την κορεατική χερσόνησο και ότι θα μπορούσαν να επιβιώσουν στα Φίτζι, τη Γη της Επαγγελίας.

Μάρτυρες, υποστηρίζουν ακόμα ότι ένας 70χρονος που είχε ταξιδέψει στα Φίτζι, δέχτηκε επί ώρες εκατοντάδες χτυπήματα από άλλα μέλη της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Ο 70χρονος επέστρεψε τελικά στη Βόρεια Κορέα, όπου επισκέφτηκε γιατρό που γνωμάτευσε υποδόριο αιμάτωμα. Ο άντρας πέθανε ένα χρόνο αργότερα και οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο συμβάντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ