Νετανιάχου σε Πούτιν: Η Συρία έριξε το ρωσικό κατασκοπευτικό
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου στη Συρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο των 15 μελών του πληρώματος του ρωσικού αεροπλάνου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη συντριβή στη Συρία.
«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών και δήλωσε ότι η Συρία είναι υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροσκάφους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.
Παράλληλα τόνισε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διερεύνηση του περιστατικού.
Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προβάλει αντίσταση στην στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία και να καταπολεμήσει τις προσπάθειες της Τεχεράνης να μεταφέρει οπλισμό στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ με στόχο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Ισραήλ.
Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην Marfin
18:46
Φωτιά στην Περαία Θεσσαλονίκης - Ήχησε το 112
18:39
Η Ιαπωνία δημοσίευσε εικόνα αστεροειδούς που μοιάζει με χιονάνθρωπο και πέρασε δίπλα από σκάφος της
18:37
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν ότι θα απαντήσει «αποφασιστικά» αν το Ισραήλ δεχτεί επίθεση
18:30