Μάας από Σκόπια: πΓΔΜ και Ελλάδα κάνατε ένα ιστορικό βήμα μετά από 25 χρόνια
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή για μία επίσκεψη εδώ (στα Σκόπια). Μετά θα πάω και στην Ελλάδα. Εσείς και η ελληνική κυβέρνηση κάνατε ένα ιστορικό βήμα μετά από 25 χρόνια και τώρα προβάλλει μπροστά σας η ιστορική ευκαιρία για την επίλυση αυτής της διαφοράς, άπαξ δια παντός. Προτρέπω τους πολίτες αυτής της χώρας να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα» ανέφερε ο Χάικο Μάας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψή στην Αθήνα, την Πέμπτη.
Τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, εξέφρασε και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο Βρετανικό Φόρεϊν Όφις, 'Αλαν Ντάνκαν, ο οποίος συναντήθηκε στα Σκόπια με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Σύγκρουση δύο τραμ στη Γερμανία: Περισσότεροι από 25 τραυματίες - Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
20:37
Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στη Σλοβακία - Ξεπέρασε τους 42,2 βαθμούς Κελσίου
20:33
Φωτιές: Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες - Από Δευτέρα οι αιτήσεις για αποζημιώσεις πυρόπληκτων
20:22
Στενά του Ορμούζ: «Μπλόκο» σε πλοία των ΗΠΑ και του Ισραήλ εξετάζει το Ιράν
20:21