ΚΟΣΜΟΣ

«Η πιο τρομακτική εμπειρία μου»: Τουρίστριες καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κράτησης στην Κέρκυρα

«Η πιο τρομακτική εμπειρία μου»: Τουρίστριες καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κράτησης στην Κέρκυρα
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δύο Βρετανίδες φοιτήτριες ονειρευόταν καιρό τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κέρκυρα, αλλά όταν τα κατάφεραν δεν ήταν αυτό που περίμεναν, καθώς αντί να διασκεδάζουν, κατέληξαν να συλληφθούν εξαιτίας μίας… φάρσας σε Έλληνα.

Η Σόνα Κοξ και η Βίκι Άλμπον το βράδυ της 24ης Αυγούστου συνάντησαν μία παρέα Ελλήνων. Αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους και διασκέδαζαν, σύμφωνα με την Κοξ, προκάλεσαν κάποιον από αυτούς, που λεγόταν Χριστόφορος, να βουτήξει στη θάλασσα φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Μετά τη φάρσα, οι δύο κοπέλες επέστρεψαν στο δωμάτιο που είχαν ενοικιάσει όπου… τους περίμεναν αστυνομικοί για να τις συλλάβουν. Η παρέα που είχαν γνωρίσει προηγουμένως τις κατηγόρησαν για κλοπή.

«Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τα ρούχα και το ρολόι και μολονότι τους εξηγήσαμε ότι δεν τα είχαμε κλέψει, μας πέρασαν χειροπέδες. Ο Χριστόφορος και οι φίλοι του είπαν στους αστυνομικούς ότι μας είδαν να μπαίνουμε στο ξενοδοχείο μας με τα πράγματα αυτά στα χέρια. Αυτό είναι ψέμα...» αναφέρει στη Daily Mail η Σόνα Κοξ.

Η εμπειρία τους αυτή έγινε ακόμη χειρότερη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους. Οι δύο νεαρές μεταφέρθηκαν σε κελί αστυνομικού τμήματος όπου σύμφωνα με τη Σόνα «ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που έχω ζήσει».

Τα κελιά ήταν σε άθλια κατάσταση, στους τοίχους υπήρχαν λέξεις γραμμένες με αίμα, τα στρώματα είχαν σαπίσει και έβγαζαν υγρά.

«Κοιμήθηκα στο πάτωμα χωρίς ούτε ένα σεντόνι. Το κελί μύριζε τσιγάρο».

Οι δύο τους κατάφεραν να καταγράψουν με τα κινητά τους τις πρωτόγνωρες, γι’ αυτές, εικόνες αλλά οι Αρχές τους πήραν τις συσκευές.

«Μας δόθηκε ένα απαίσιο γεύμα μέσα στην ημέρα κι όταν ζητήσαμε νερό, μας έδωσαν ένα πολύ βρώμικο. Δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα» ισχυρίστηκαν οι ίδιες.

Αφού πέρασαν δύο ημέρες σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, οι δύο Βρετανίδες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από το οποίο αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δίκη τους, η οποία διεξήχθη με δύο μέρες καθυστέρηση λόγω απουσίας των βασικών μαρτύρων.

Τελικά οι κοπέλες αθωώθηκαν και επέστρεψαν στη Βρετανία.

«Προειδοποιώ όλους όσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα ότι μπορεί να είναι ένας όμορφος προορισμός αλλά αν τύχει να βρεθείς μπλεγμένος, θα σου φερθούν ανάλογα...» κατέληξε η Κοξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ