Σάλος στη Ρωσία για τα καλλιστεία «Μις Χίτλερ»
Σάλος προκλήθηκε στη Ρωσία, όταν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte ανέβασε σελίδα για την προώθηση του διαδικτυακού διαγωνισμού ομορφιάς για νέο-ναζί, «Μις Χίτλερ».
Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί κομμάτι ενός παγκοσμίου δικτύου συμπαθούντων των ναζί, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα vocativ.com. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν υποψήφιες από τις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Ρωσία, οι οποίοι έστειλαν φωτογραφίες με τους ίδιους να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό ή να ποζάρουν μπροστά σε σβάστιγκες και άλλα ναζιστικά σύμβολα.
Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά το ανέβασμα της εν λόγω σελίδας, το Vkontakte τη διέγραψε, όταν σύμφωνα με τους Moscow Times, ένας ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με τους διαχειριστές του.
Όπως αναφέρει ρωσική οργάνωση που καταγράφει τα εγκλήματα μίσους, η συγκεκριμένη σελίδα είχε μπει στην "μαύρη λίστα" της, καθώς διαφημιζόταν ως διοργάνωση που προωθούσε "την ομορφιά της χιτλερικής κουλτούρας".
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής για την Ουκρανία
17:59
Τσιάρας: Στόχος μας η εκρίζωση της ευλογιάς - Xρηματοδοτικά εργαλεία για την κτηνοτροφία
17:51
Το πρόγραμμα της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Εκτός ατζέντας η οριοθέτηση ΑΟΖ
17:41
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή για την ανάδειξη και συντήρηση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη
17:33