O Τραμπ ανέθεσε στο υπ. Οικονομικών τον συντονισμό για τις κυρώσεις στη Ρωσία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα με το οποίο δίνει στο υπουργείο Οικονομικών πρόσθετες δικαιοδοσίες όσον αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία σε σχέση με την προσάρτηση της Κριμαίας και τις επιθετικές της ενέργειες κατά της Ουκρανίας σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (σ.σ. νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).
Το διάταγμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, δεν επιβάλλει νέες κυρώσεις, αλλά θέτει σε μια σειρά το καθεστώς εφαρμογής των ήδη ληφθέντων περιοριστικών μέτρων έναντι της Ρωσίας. Στη συνοδευτική επιστολή την οποία απέστειλε στο Κογκρέσο, αναφέρεται ότι το διάταγμα αποσκοπεί στην πιο αυστηρή τήρηση του καθεστώτος των κυρώσεων.
Παράλληλα αναθέτει στο αμερικανικό υπουργείου Οικονομικών, τον συντονισμό της εφαρμογής των κυρώσεων σε συνεργασία με τον Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες υπηρεσίες, τόσο ως προς τον προσδιορισμό της έκτασης των κυρώσεων όσο και στην τήρηση τους.
SPONSORED
Iron Maiden: Ο Μπρους Ντίκινσον άφησε υπονοούμενα για αλλαγές στη setlist
15:50
Mega deal 67 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Dominion Energy από την NextEra
15:47
Επιστροφή «έκπληξη» για την Σίντι Κρόφορντ - Έλαμψε σε πασαρέλα του οίκου Gucci
15:46
Η ανασφάλεια στο πετρέλαιο εκτοξεύει την τιμή της βενζίνης - Πόσα θα πληρώσετε για ένα «γέμισμα»
15:39