ΚΟΣΜΟΣ

«Θα έπρεπε να τον κρεμάσουν»: Η μητέρα 7χρονου θύματος βιασμού στην Ινδία ξεσπά

«Θα έπρεπε να τον κρεμάσουν»: Η μητέρα 7χρονου θύματος βιασμού στην Ινδία ξεσπά
Η μητέρα του 7χρονου κοριτσιού CNNi

Βίασε μια 7χρονη με ξένο αντικείμενο, της πέταξε μερικές πενταροδεκάρες και ένα κομμάτι σοκολάτα και της είπε να μην τολμήσει να μιλήσει σε κανέναν… Μετά την παράτησε, ματωμένη και με μια πετσέτα στη μέση της, κοντά στο σπίτι της… Ακόμη και στη χώρα όπου πραγματοποιείται ένας βιασμός κάθε 13,5 λεπτά, την Ινδία, η ιστορία αυτή σοκάρει…

Όπως καταγγέλλει η 26χρονη μητέρα της στο CNNi, πήρε στην αγκαλιά της το τρομαγμένο παιδί της και του ζήτησε να της δείξει τον άνδρα που την κακοποίησε τόσο βάναυσα. «Κρατούσε το στομάχι της και αιμορραγούσε» είπε η 26χρονη, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιείται σύμφωνα με τον ινδικό νόμο.

«Όταν είδα το αίμα, αισθάνθηκα αδύναμη» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, αποκαλύπτοντας ότι η 7χρονη αναγνώρισε στη συνέχεια τον βιαστή της.

Ο 21χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για τον βιασμό, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί. Η Swati Maliwal, επικεφαλής της Επιτροπής για της Γυναίκες στο Νέο Δελχί, είπε πως το κορίτσι πονούσε φρικτά μετά την επίθεση.

Η 7χρονη βιάστηκε με μάνικα νερού και η μητέρα της είπε πως ο δράστης είχε την είχε τυλίξει και γύρω από τον λαιμό της για να την ακινητοποιήσει… Όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές, το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

«Θα έπρεπε να τον κρεμάσουν» είπε η μητέρα του θύματος, και συμπλήρωσε: «Τα ισόβια δεν είναι επαρκής ποινή. Δεν μπορεί τίποτα να συγκριθεί με αυτό που έκανε…». Ερωτηθείσα εάν ανησυχεί για τα ψυχολογικά τραύματα που θα αφήσει η βάναυση αυτή επίθεση στο παιδί της, η γυναίκα είπε: «Θα πρέπει απλά να το ξεχάσει… Πρέπει να το ξεχάσει».

«Ένα δυνατό κορίτσι…»

Την Πέμπτη, η 26χρονη είπε πως η κόρη της περπατούσε και έτρωγε. Οι γιατροί θεωρούν ότι θα αναρρώσει πλήρως -τουλάχιστον σωματικά.

«Μου λένε: “Δόξα τω Θεώ που η κόρη σου είναι τόσο δυνατή”… Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κορίτσι με τέτοια δύναμη» δήλωσε η 26χρονη.

H Maliwal είπε στο CNNi ότι η ομάδα της έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται ένα σχέδιο για την αποκατάσταση της 7χρονης.

«Είναι πολύ λυπηρό που φαίνεται σαν να μην έχουν τέλος οι βιασμοί αυτοί στο Δελχί» λέει η Maliwal, και συνεχίζει: «Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν…». Τον περασμένο χρόνο, μια σειρά βιασμών ανήλικων έχει εξοργίσει την Ινδία. Ο τελευταίος βιασμός «ξυπνάει» μνήμες από τη σεξουαλική επίθεση τον Δεκέμβριο του 2012, μέσω της οποίας δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα με τους βιασμούς στην Ινδία.

Τότε, έξι άνδρες ανέβηκαν σε πούλμαν, άρπαξαν μια 23χρονη γυναίκα και τη βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο. Την ίδια ώρα, τη χτυπούσαν με έναν σιδηρολοστό… Μερικές ημέρες αργότερα, η νεαρή γυναίκα πέθανε. Τέσσερις από τους δράστες καταδικάστηκαν σε απαγχονισμό, ένας αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2013 και ο ανήλικος δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών σε αναμορφωτήριο.

Τον Απρίλιο, εγκρίθηκε νόμος που προβλέπει τη θανατική ποινή για βιαστές ανηλίκων.

Σε συνέντευξή του στο CNNi, ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Kiren Rijiju δεν παραδέχτηκε ότι η σεξουαλική βία αποτελεί μάστιγα στην Ινδία αλλά τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν επαρκούν.

«Ό,τι και να κάνουμε δεν είναι αρκετό… Είναι ντροπιαστικό για ολόκληρη την κοινωνία μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Mother of 7-year-old rape victim in India says attacker should be hanged, by Ray Sanchez, Sugam Pokharel and Anna Coren

ΔΗΜΟΦΙΛΗ