Oktoberfest: Ξεκίνησε το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας
Χιλιάδες επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ντυμένοι με παραδοσιακές βαυαρικές στολές, κατέκλυσαν το Σάββατο το Μόναχο με την ευκαιρία της έναρξης του ετήσιου Oktoberfest, του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας παγκοσμίως.
Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της γιορτής ανοίγοντας το πρώτο βαρέλι μπύρας.
Ο κόσμος άρχισε να φθάνει από νωρίς για να διασφαλίσει μια θέση στα πολυπόθητα μεγάλα τραπέζια που στήθηκαν κάτω από τις σκηνές, όπου οι επισκέπτες πίνουν μπύρα, απολαμβάνουν λουκάνικα, πρέτζελ ή χοιρινό κότσι υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Το φεστιβάλ Oktoberfest έχει τις ρίζες του σε μια ιπποδρομία που οργανώθηκε το 1810 στο πλαίσιο των εορτασμών του γάμου του Βαυαρού πρίγκιπα Λουδοβίκου.
Το Oktoberfest προσελκύει περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από το εξωτερικό για να ζήσουν την εμπειρία.
Φέτος, οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από την 22α Σεπτεμβρίου έως την 7η Οκτωβρίου.
Πάνω από 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα
19:10
Κοστούμι, πισίνα... βουτιά: Ο Μαμντάνι εγκαινίασε την έναρξη του καλοκαιριού στη Νέα Υόρκη
18:59
«Να συλληφθούν για εγκλήματα πολέμου»: Νέο μήνυμα Χαμενεΐ κατά ΗΠΑ και Ισραήλ
18:47
Πούτιν: Δεχόμαστε επίθεση από τη Δύση - Η Ρωσία μπορεί να είναι μόνο ισχυρή και ανεξάρτητη
18:35