Γάλλος πρέσβης στα Σκόπια: Η επιλογή είναι «Βόρεια Μακεδονία» ή «Βόρεια Κορέα»
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γάλλου πρεσβευτή στα Σκόπια, ο οποίος επεσήμανε πως η επιλογή των πολιτών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου θα είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα».
Ο Κριστιάν Τιμονιέ, σημείωσε μιλώντας σε δημόσια συζήτηση στα Σκόπια, πως κατά τη γνώμη του σε περίπτωση που η χώρα απορρίψει τον συμβιβασμό κινδυνεύει ουσιαστικά με απομόνωση, ενώ ανέφερε πως οι «Μακεδόνες», όπως τους αποκάλεσε, είναι ικανοί για θυσίες και με το δημοψήφισμα θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν.
«Μιλώ εδώ και καιρό με “Μακεδόνες” και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, όμως θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές. Για να το πω χωρίς περιστροφές: η επιλογή είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα. Να ξέρετε τι θα επιλέξετε», τόνισε σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο MIA.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος διπλωμάτης Αλέν λε Ρουά, που επισκέπτεται την πΓΔΜ, αναφέρθηκε στην «ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
«Η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως σημαντική», είπε.
Μήνυμα 112 για πυρκαγιά στην Κρήνη της Λάρισας - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
17:33
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για την αργία του Δεκαπενταύγουστου
17:29
Πυκνώνει το μυστήριο με τον Χαμενεΐ: Ο Πεζεσκιάν τον συνάντησε χωρίς να τον δει, μόνο τον άκουγε
17:20
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις 199.000 για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας- 202.000 προέβλεπαν οι αναλυτές
17:16