ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά ξανά από το 2019

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά ξανά από το 2019
ΑΠΕ/MEGAPRESS/ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Μετά από τριετή διακοπή, λόγω εργασιών, το 2019 θα πραγματοποιηθεί και πάλι το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπως ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο εκκλησίασμα του Αγίου Φωκά στο Μεσαχώρι Βοσπόρου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι προσπαθεί να ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα προσκυνήματα στην Μικρά Ασία και δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Σινώπη, όπου διεξάγονται ανασκαφές σε χριστιανικά μνημεία και ο ίδιος έχει προσκληθεί από τοπικές αρχές και σωματεία.

Θυμήθηκε δε ατυχές περιστατικό όταν λειτουργούσε προ ετών στην Πέργαμο με δοκιμασίες φανατικών που έλεγαν, τι έρχεστε εδώ δεν υπάρχουν χριστιανοί. Ο Πατριάρχης τότε τους απάντησε ότι σε αυτά τα χώματα και βέβαια υπάρχουν χιλιάδες χριστιανοί κεκοιμημένοι και περιμένουν να ακούσουν τις προσευχές, τα τρισάγια και τα μνημόσυνα μας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι είναι η σειρά της να λάβει την Αυτοκεφαλία γιατί το δικαιούται.

Γιατί Ρώσοι χάκερς έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πρόσθεσε δε ότι δεν τίθεται θέμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο να απεμπολήσει τα κεκτημένα του προνόμια που πηγάζουν από την ιστορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ