ΚΟΣΜΟΣ

«Θέλω να δω την θάλασσα για τελευταία φορά»: Συγκινεί η επιθυμία ενός 80χρονου με Αλτσχάιμερ

«Θέλω να δω την θάλασσα για τελευταία φορά»: Συγκινεί η επιθυμία ενός 80χρονου με Αλτσχάιμερ
Pixabay

«Θα ήθελα να δω την θάλασσα για τελευταία φορά». Συγκινεί η επιθυμία του 80χρονου Φράνκο Τζανφρέντι, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από τη γενέτειρά του και να μεταφερθεί στα βόρεια της Ιταλίας για να είναι κοντά στην κόρη του, καθώς πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η ιστορία του Τζανφρέντι έχει δημοσιευτεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας. Μετά το τέλος των διακοπών του, ο 80χρονος αποφάσισε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου γεννήθηκε στην Τοσκάνη και να μετακομίσει κοντά στην κόρη του.

Κατά την μεταφορά του, όμως, με ασθενοφόρο, ο ηλικιωμένος εξέφρασε στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μια έντονη επιθυμία του να δει για μία τελευταία φορά τη θάλασσα.

Οι εθελοντές δεν το σκέφτηκαν καθόλου. Αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του και έφτασαν με το ασθενοφόρο μέχρι την παραλία της Μαρίνα Ντι Καρράρα, πολύ κοντά στην θάλασσα, άνοιξαν τις πίσω πόρτες και επέτρεψαν στον Φράνκο, μαζί με την κόρη του, να ατενίσει τον ορίζοντα και τη γαλήνια θάλασσα που ήταν ακριβώς μπροστά του.

Η φωτογραφία που απαθανατίζει τον Ιταλό ηλικιωμένο ενώ κοιτάζει στην θάλασσα, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και ο γιός του, Αντρέα, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του πατέρα του. «θέλω να ευχαριστήσω τους αγγέλους αυτούς, τους εθελοντές που επέτρεψαν στον πατέρα μου να δει την θάλασσα, ίσως για τελευταία φορά», έγραψε ο γιός του Φράνκο Τζανφρέντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ