Η Μόσχα εξοπλίζει τον συριακό στρατό με S-300
Η Ρωσία θα παραδώσει μέσα σε δύο εβδομάδες σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στον συριακό στρατό, ο οποίος κατέρριψε κατά λάθος ένα ρωσικό αεροπλάνο έπειτα από επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιασθούν μέσα σε δύο εβδομάδες με σύγχρονα συστήματα S-300. Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου εξηγώντας πως η παράδοση αυτών των σύγχρονων συστημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα επειδή εξέφραζε επιφυλάξεις το Ισραήλ.
Ο Σόιγκου δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες οποιουδήποτε αεροπλάνου θελήσει να πλήξει τη Συρία από τη Μεσόγειο.
«Η δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της στρατιωτικής αεροπορίας, που θα επιτεθεί σε στόχους στο συριακό έδαφος, θα εξουδετερώνονται στις γειτονικές στη Συρία ζώνες στη Μεσόγειο θάλασσα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου.
SPONSORED
Βρετανία: Τρεις νεκροί μετά τη συντριβή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού
16:30
Ο Στάρμερ καταδίκασε τις βίαιες διαδηλώσεις στην Βρετανία για τη δολοφονία φοιτητή από Σιχ
16:20
Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών μέσω social media
16:13
«Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης για την Ελλάδα» - Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την έκθεση της Κομισιόν
16:04